Skip to content

De Bron B.V.: al 30 jaar lekker bezig !!

Nadat ik in de periode 1986-1990 in loondienstverband werkte in het personeelswerk, richtte  ik in 1990 De Bron BV op. 

De Bron BV is een zelfstandig bureau voor opdrachten op het gebied van mens, werk en sport. People, sport and business, zoals dat is aangegeven op mijn LinkedIn pagina.

In de afgelopen 30 jaar heb ik ongeveer 130 opdrachten vervuld bij 50 opdrachtgevers. Heerlijk veelzijdig, geen dag is hetzelfde. De opdrachten die worden uitgevoerd kan je grofweg indelen in drie aandachtsgebieden:

  • Opdrachten op het gebied van Personeel en Organisatie, variërend van fusies, reorganisaties, interim-management, onderzoeksopdrachten tot het ontwikkelen van systemen van personeelsmanagement.
  • Werkzaamheden als Psycholoog / behandelaar. Ik werk in de Basis GGZ, Gespecialiseerde GGZ en als POHGGZ. 
  • Ondernemerschap en innovatie. Graag ben ik met nieuwe dingen bezig:
    • Een prachtvoorbeeld is het invoeren van het vak Psychologie op Middelbare Scholen, samen ontwikkeld met de studentes Psychologie Else Treffers en Sanne Beniest. Lees hierover in bijgaande publicatie in het Vakblad “De Psycholoog”. Inmiddels hebben wij 2 webinars georganiseerd over dit project, met topsprekers als hoogleraren Jelle Jolles, Rene Diekstra en ondernemer Dominique Warmerdam. De video van 9 juni 2020 vind je hier en de video van 28 oktober 2020 vind je hier.
    • In april 2020 heb ik met Thymo Rijneveld, vormgever van deze website, het concept van een digitale VrijMiBo (100% Corona-proof) ontwikkeld. Mentaal Beter, vestiging Rosmalen, was de eerste club waarvoor wij dit innovatieve ontwerp (wereldwijde primeur) hebben uitgevoerd. Hoe leuk dit wel niet was kan je zien in bijgaand filmpje >
    • In 2023 heb ik voor Mentaal Beter en Huijs GGZ een wandelchallenge ontwikkeld, die bestaat uit 10 sessies in het buitengebied van de Vughtse heide. Voor die sessies bedenk ik aan de hand van ingebrachte issues van cliënten van Mentaal Beter en Huijs GGZ oefeningen, die we in de natuur uitvoeren en nabespreken. Bij die oefeningen maak ik gebruik van mijn atletiekachtergrond en neem regelmatig attributen uit de atletiekwereld mee (zoals een speer of een slingerkogel). Deelnemers aan de challenge geven aan, dat de oefeningen een mooie aanvulling op de lopende behandeling zijn: in lopende behandelingen ligt het accent vooral op cognities, terwijl in de challenge juist het gevoel centraal staat.

Registraties:
Arbeids- en Organisatiepsycholoog NIP
Arbeids- en Gezondheidspsycholoog NIP

Vervolgopleidingen:
Cognitieve Gedragstherapie
EMDR
Schematherapie
Running Therapie

Lidmaatschappen:

Filmpje over mijn beroep:

Lopende opdrachten:

Overzicht van opdrachtgevers

© | Ontwerp en realisatie door Your Creators